Adverteren

Extra hypotheek afsluiten, hoe werkt het?


Geldzaken 15 Jan 2021
Extra hypotheek afsluiten, hoe werkt het?

Vaak heb je al een hypotheek afgesloten, maar kan het toch fijn zijn om nog een hypotheek af te kunnen sluiten, een tweede hypotheek spreken we dan over. Als je bijv. nog een groot bedrag nodig hebt, kan dit de oplossing zijn. Het geld kan dan vaak gebruikt worden voor het verbouwen van de woning, maar ook voor bijv. het kopen van een vakantiewoning. Je krijgt niet altijd zomaar een tweede hypotheek, er moet duidelijk zijn waar het geld voor is bedoeld en daar moet je dan ook aan voldoen. Let daar dus goed op als je een extra hypotheek wil afsluiten.

Overwaarde, wat kun je ermee doen?

Je kunt vaak een extra hypotheekbedrag opnemen, ze zeggen ook wel dat je dan geld uit de stenen gaat halen. Maar dat kan alleen als je overwaarde op de woning hebt zitten. Dit houdt dan in dat het huis meer waard is dan wat er nog open staat aan hypotheek. Je kunt je altijd laten informeren over de opties als je overwaarde hebt, een hypotheekverstrekker kan vaak telefonisch al advies geven en je kunt ook de informatie opvragen per post of mail en dan zelf op zoek gaan naar je opties.

Is het extra geld echt nodig?

Een vraag die je jezelf altijd moet stellen is, is het extra geld echt nodig? Als je bijv. wil verbouwen en het huis wordt er meer door waard, dan is het vaak wel aan te raden om een extra hypotheek af te sluiten want dan kun je daardoor weer verder. Je bouwt een extra kamer, een dakkapel of een serre. Het is altijd een meerwaarde van de woning, het wordt ook meer waard en dat verdien je dan ook weer terug als je bijv. je woning later gaat verkopen. Maar het is daarom wel altijd goed om na te gaan waar je het geld kunt lenen en wat de rentestanden daarbij is. Je moet het namelijk financieel ook wel aan kunnen want het is toch weer een bedrag wat je per maand terug moet betalen.

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen