Adverteren

No cure no pay incasso


Internet 31 Mar 2021
No cure no pay incasso

Iedere ondernemer kent het fenomeen wanbetaling. De redenen hiervoor zijn heel divers, maar al snel moet je op één of andere manier achter je geld aan. No cure no pay incasso is dan interessant, want jouw rekening wordt dan beslist niet nog groter. In deze tekst aandacht voor de verschillende methoden om achterstallige betalingen te innen.

Deurwaarder, incassobureau, of incasso advocaat?

Iedere incasso begint in de minnelijke fase. De debiteur krijgt een brief om nogmaals te vragen of hij of zij wil betalen, en het betreft de rekening zonder verhogingen door rente en kosten. Voor de minnelijke fase kun je overal terecht, pas bij de gerechtelijke fase is het belangrijk of dat je een deurwaarder, incassobureau, of incasso advocaat in de arm hebt genomen. Bijvoorbeeld, de wanbetaler is geen bedrijf maar een particulier, dan moet je geen incasso advocaat maar een incassobureau of gerechtsdeurwaarder hebben. Maar mocht de vordering meer dan 25.000,= euro zijn, of een internationale incassozaak, of er moet een indiening komen tot een faillissementsaanvraag, dan moet je een incasso advocaat hebben. Online zijn schema's te vinden wanneer een deurwaarder, incassobureau, of incasso advocaat, ook al is dat in de beginfase onbelangrijk.

Incasso is een specialisme

Deze tekst is tekort om alle mogelijkheden op te sommen. Maar reken maar dat incasso een vak is. Niet iedere advocaat is daar kundig in, let dus van tevoren op welk advocatenkantoor je gaat benaderen. Mocht je in de regio waar je verblijft een advocatenkantoor hebben die een incassospecialist in dienst heeft, en die werkt op no cure no pay basis, dan kan dat vaak het beste begin zijn. Mocht je zo'n advocaat niet in de buurt hebben, ga dan naar het dichtstbijzijnde voor die minnelijke fase. Het is en blijft het prettigste als een partij in een vroeg stadium gaat schikken, en dat je snel de achterstallige betaling binnen hebt. In alle gevallen krijg je voor no cure no pay incasso voorlichting hoe de procedure kan gaan lopen, maar dat zijn suggesties. Het vervelendste blijft als er niets te halen is, en er is nog een schuldeiser zoals de belastingdienst. Dan is er niets te halen en als er wel wat is, de belasting gaat voor.

No cure no pay incasso
Internet 31 Mar 2021

No cure no pay incasso

Website laten maken
Internet 24 Mar 2021

Website laten maken

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen