Adverteren

Verzekeringen afsluiten woning


Verzekeren 14 Dec 2020
Verzekeringen afsluiten woning

Als je een eigen woning hebt, is het belangrijk dat je ook de juiste verzekeringen hebt afgesloten. Daarover informeren we je graag. Je hebt namelijk verschillende verzekeringen en je kunt per maatschappij bekijken wat zij je aanbieden en wat je wil afsluiten. Maar meestal ben je wel veel goedkoper uit als je alles bij een maatschappij af gaat sluiten, je kunt dan vaak rekenen op bijv. pakketkorting. Dit kun je altijd goed gebruiken want verzekeringen kunnen je veel geld kosten. Vaak kan het ook nog schelen of je per jaar gaat betalen, dan kan het vaak ook nog wel goedkoper. Let er goed op dat je alle nodige verzekeringen af gaat sluiten en je niet dubbel gaat verzekeren!  

Mogelijke verzekeringen

Er zijn een paar verzekeringen waar je meer over te weten wil komen en die belangrijk zijn:

  • Opstalverzekering, hiermee verzeker je je woning tegen schade door brand, inbraak en storm.
  • Inboedelverzekering, je bent verzekerd als er bijv. schade is die komt door lekkage, een brand of inbraak.
  • Aansprakelijkheidsverzekering, als er schade is veroorzaakt door jou, een van je huisdieren of kinderen, wordt de schade hierdoor gedekt.
  • Overlijdensrisicoverzekering, deze heb je vaak nodig als je een hypotheek wil afsluiten.
  • Woonlastenverzekering, er wordt hierbij een bedrag uitgekeerd als je inkomen lager wordt door bijv. werkloosheid of bij arbeidsongeschiktheid.

De hoogte van de verzekeringen kun je altijd bepalen door bepaalde checklists in te vullen. Zo kan de inboedel laag zijn, maar als je veel dure spullen hebt is het beter om ook naar waarde te verzekeren. Als er dat ingebroken wordt, dan worden ook alle spullen die weg zijn gehaald vergoed. Maar ga je ook niet over verzekeren, dit wil zeggen dat je dus veel meer gaat betalen per maand dan de waarde van de spullen is. Je kunt altijd iemand langs laten komen van de maatschappij om alles te bespreken en het te laten taxeren. Bekijk in ieder geval ieder jaar je verzekeringen goed, zodat je kijkt wat je er eventueel op aan moet passen of wat je kunt besparen.

No cure no pay incasso
Internet 31 Mar 2021

No cure no pay incasso

Website laten maken
Internet 24 Mar 2021

Website laten maken

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen