Adverteren

Eerste keer een huis kopen


Wonen 16 Nov 2020
Eerste keer een huis kopen

Eindelijk is het zover, je hebt de mogelijkheid om je eigen woning te kopen. Je hebt er al heel lang naar uitgekeken en nu weet je dat het ook financieel mogelijk is. Misschien heb je inmiddels een vast contract gekregen en is dat de reden dat je het aandurft om een eigen woning te kopen. Je hebt de huur opgezegd of je woonde nog elders, en bent nu op zoek naar je eigen droomplekje. De vraag is dan wat zou je precies willen en wat moet er allemaal geregeld worden? Daar gaan wij je verder over informeren.

Hoeveel hypotheek kun je krijgen?

Wat van groot belang is als je je eerste woning gaat zoeken, is dat je weet hoeveel geld je kunt lenen. Hoeveel hypotheek kun je afsluiten aan de hand van je inkomen? Als je samen gaat wonen, dan kun je ook kijken wat je samen qua maandlasten aan kunt en hoeveel je dan kunt lenen. Met tweeën kun je namelijk meer geld lenen en dus ook een ruimere woning kopen als je daar behoefte aan hebt.

Wat voor woning heb je op het oog?

Dan is er nog de vraag wat voor woning heb je op het oog en wat kan er financieel? Een appartementje, een bungalow, een vrijstaand huis, twee onder een kap, een hoekwoning of wat zou je graag willen? Juist buitenaf of in de stad? Er zijn veel factoren waar je naar moet kijken en die hebben dan invloed op waar je gaat wonen maar ook op de prijs van de woning. In de stad wonen is vaak veel duurder dan buitenaf, omdat je in de stad juist alles heel dicht bij de hand hebt. Maar ook de ligging speelt mee, zoals of je veel scholen e.d. in de buurt hebt, of een snelweg.

Wat worden je vaste lasten?

Als je eenmaal weet welke woning het gaat worden, dan kun je kijken welke hypotheek je af kunt sluiten en dan berekenen wat je maandlasten worden. Daarbij moet je niet alleen denken aan de hypotheek en de hypotheekrente, maar ook verzekeringen moet je per maand betalen.

No cure no pay incasso
Internet 31 Mar 2021

No cure no pay incasso

Website laten maken
Internet 24 Mar 2021

Website laten maken

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen